Sjuk och jävlig

Alltså inte för att vara gnällig eller så, men det flyter liksom inte på nuförtiden!  
 
Jag har blivit sjuk, rejält, typ dunderförkylning eller influensa (som alla andra visserligen, men ändå). Feber, snuvig som fan, hosta och halsont. Mitt ena öga har även svullnat upp typ, gissar på att det är fyllt med snor där bakom med. 
 
Gick hem från jobbet i förgår och har legat sen dess. Min kollega/granne kom upp med dunder-piller och te. Teet råkade jag spilla ut under en hostattack, över mig själv i sängen. Givetvis så att jag brände upp halva min kropp. 
Det färgade dessutom mitt täcke röd-lila. Men det gjorde inte så mycket, för jag drog av en sån supernysning (snor blandat med blod) lite innan, så teet hjälpte snarare och gjorde att det inte så ut som en scen direkt tagen ur CSI Miami längre. 
 
Eftersom min näsa rinner konstant så går det åt en hel del papper, det ledde till att mitt toapapper tog slut hastigt och lustigt, som tur är fick jag lära mig en regel "hälsa höger, torka vänster" så läget är under kontroll. 
 Jag har snutit mig i en av mina t-shirtar istället, jag är inte säker än, men det känns som att den åker i soporna sen. Inte för att jag brukar var superfräsh direkt, men det här är nog med på topp 5 listan över mina äckligaste stunder. Det säger en hel del.
 
Idag kände jag ändå att det var dags att släpa sig ner till Spar, och inhandla toapapper och nånting att äta, så jag skrapade ihop mina slantar (ca 5 €, mestadels i 5,10 och 20 cent). Väl i kassan med papper och riskakor, tror ni inte på fan att jag blir nekad?! Jag får alltså inte betala med mina pengar, fast jag har mer än tillräckligt! Vad fan?! 
Jag kan köpa att man kanske inte kan betala 50€ med 10 centare, men det kostade ju för fan 4,75! 
Men nej, "gå till bankomaten" fick jag höra istället. Jaha och vad hjälper det då? 
 
Orkade inte bråka mer så jag gick ner till en allmän toa i liftarna och fyllde jackfickorna med så mycket dasspapper jag kunde. Där fick du så du teg, kärringjävel. 
Fortfarande ingen mat dock. Ska försöka ta mig ner till jobbet vid middagstid och få lite käk. 
Dum som jag var sa jag att jag klarar mig fint till världens sötast kille på jobbet, han var så orolig att jag inte skulle äta ordentligt och frågade om jag behöver något. "Nä, tack snälla, men det är lugnt, jag överlever". För fan AK! "Ja, tack, lite käk, varmt te och en värktablett hade vart fint". Vad försöker jag med? Spela nån slags martyr? Det är ju inte ens nån som kan se och tycka synd om mig, så jag vinner ju ingenting på det. Nästa gång ska jag garanterat säga ja, han vill ju ändå hjälpa!
 
Annars har denna veckan vart go! Det är ett asgött gäng med skåningar här som förgyller mina arbetskvällar och jag har hittat "Schulman show" ett webb-program som jag faktiskt kan kolla på. Det är en typ av talkshow med kända gäster osv. Väldigt trevligt! 
 
Det mesta annat är nämligen spärrat här i Österrike. Netflix, svtplay, alla andra play, streama funkar inte heller. Det är ju lite trist får jag säga. 
 
Sen har jag sett bilder på min systerson! Så satans söt! Jag kan inte bärga mig tills jag får hålla honom! 
 

Moster AK!

 
 
Vilken jävla grej va, numera kan jag inte bara  titulerat mig som, bummare, fattiglapp, tattare, alkoholist utan även som moster! 
Fattar ni? Jag ska lära lillkillen allt jag kan! ( inte än såklart, när han är 18 år. Framtill dess ska jag bara vara snäll och cool.)
 
Iallafall, efter lite övervägande om hemgång eller inte så har jag nog bestämt mig för att vara kvar... Det är ju trots allt bara en månad kvar av säsongen och så mycket missar jag ju inte. 
 
Dessutom älskar dom mig på jobbet nu! ( kanske är något dom bara säger, för att jag inte ska åka hem, men jag är inte så noga med detaljer.) 
 
Häromkvällen gick jag ut med tjejen i baren och hon var jättegullig! Vi blev vänner och inga hard feelings mer. Skönt! Nu fick jag istället höra att jag är den bästa på 4 år, alltså så länge dom har jobbat där. Det känns fint! 
Och, hör hör! Hon gillar inte att åka skidor så mycket, så jag får låna hennes liftkort  när hon inte behöver det. Vilket är ungefär varje dag! Hur jävla grymt?! 
 
Med andra ord börja livet här nere ordna upp sig lite. Det är jag ytterst tackSam för. 
 
Dock har jag som alla anda här blivit sjuk, så idag har jag ändå inte kunnat åka skidor. 
 
Däremot var min och Emils couchsurfar-värd här och hälsade på idag! Det var kul! Vi lunchade och sen skulle vi ta en glüwine på afterskin. Det blev ju givetvis till typ 4 öl också. Så nu ska jag gå till jobbet lite lullig. Det kan aldrig skada tänker jag. 
 
Vad mer? Jo, jag har hunnit titta på pistmaskinerna när står utanför och försöker lura in folk på klubben, fattar ni hur brant det är? Jag får typ svindel bara av tanken! Dom kör ju rakt upp! I mörkret! Jag hade så gärna velat åka med på en tur! 
Det får bli mitt nästa mål med min resa. Bra där! 
 
Dags att dra till jobbet. 
 
Servus! (Hejdå, tror jag.)
 

Fattig, fattigast, AK

 
 
Hej hej Hallå!
 
Har haft en kämpigt period igen, först och främst har Emil åkt hem. Jag saknar honom som fan, även om vi var isär det sista med! Men allt var lättare och framför allt roligare med sällskap! 
 
Jag har ju som sagt fått jobb, nu går det bra! 
I början var det sådär, min chef sa till mig att jag skulle först stå ute från 21-23/00 beroende på hur mycket folk som var inne. 
Sedan skulle jag sälja shots (ur sprutor, ascoolt! Jag hade ju köpt direkt!) och plocka bort tomma glas från borden om det fanns. 
 
Dock var det inte var bartenderna tyckte att jag skulle göra, min huvuduppgift var tydligen att hjälpa dom, hämta mer öl, se till att det fanns shotglas osv osv. 
Tjejen i ena baren var sjukt irriterad på mig och pratade öppet om hur dålig jag var och att jag inte fattade nånting och kunde inte ens hämta ölen (som står i ett rum utan belysning, vilket jag inte hade en aning om) med dom andra anställda, så att jag hörde det.
 
Jag var nära att ge upp och skita i det då, men så tänkte jag "fan ta henne!"  och frågade henne dagen efter vad hon egentligen ville att jag skulle göra och då sa hon det med att fylla på och sånt, så efter det så har vi en lite mer avslappnad stämning. Hon har iaf känsla nog att inte prata så att jag hör länge. 
 
Sen har det varit karneval-dagar i Österrike, tydligen nån typ av högtid där alla klär ut sig. Jag blev tilldelad en sjuksköterska-uniform med tillhörande hätta. Väldigt typisk "Halloween-and-wanna-be-sexy" dock hade jag byxor och linne under men det var väldigt populärt och shotsen tog slut på ett kick. Det gjorde givetvis att min boss tyckte jag skulle ha den på mig varje kväll. Jag sa okej under karnevalen för då var massa andra också utklädda, men sen får det vara bra! 
 
Inkastarjobbet är okej ändå, även om jag är en sån jobbig jävel som jag själv alltid har hatat. Men dom flesta är väldig trevlig och står och tjötar lite. 
Sen går kvällarna rätt fort för det är fullt upp hela tiden. 
Jag brukar sluta mellan 3-5 typ. Ibland går vi ut och tar en öl eller två efteråt. 
 
Dagarna däremot, dom är ganska långa. Säg att jag vaknar kl 11-12 och då har jag inget att göra fram tills typ 21 när jag börjar jobba igen. 
 
Jag har nämligen inte råd med liftkort än. Jag fick låna Emils ena kontokort när mitt blev stulet, men tror ni inte på fan att jag har slagit in fel kod och spärrat det?? Nu har jag alltså lite pengar på kontot, men dom är inte möjligt att ta ut. 
 
I kontanter har jag ca 75cent. Man kommer inte jättelångt på det kan jag tala om! 
Som tur är får vi gratis middag på hotellet. Då gäller det med andra ord att äta ordentligt. Sen blir det även natta-mat efter jobbet. Det är gött! 
 
Jag har åkt en dag har i Saalbach iaf, det var gött som fan!   
 
Men jag kan tala om att livet inte leker när man sitter på rummet, det är har snöat hela natten och nu skiner solen. Liftarna går precis utanför och alla som kan åka är glada och lyckliga. 
 
Ä
Jag får lönen den 2 mars tydligen. Om jag sköter mig kan jag eventuellt få ett förskott, när jag har jobbat minst två veckor. Alltså om drygt en vecka. 
Jaja, varför ska man åka skidor när man är här? Chilla på rummet är också najs... Förövrigt har Österrike låst all slags streaming, jag kan inte ens kolla på svtplay eller netflix. Mina böcker har jag läst ut med. Det blir ku en del harpan
 
Ja, vi får väl se hur det går det här! 
 

Ordning och reda!

 
"Det är som mörkast innan gryningen"-uttrycket passar perfekt här! 
 
Igår eftermiddag/kväll kändes det tungt och kämpigt. Jag hade ingenstans att sova, jag hade ingen aning om vad det var för ställe jag skulle jobba på och jag kände mig ensam och fattig. 
 
Jag smet in i turistinformations-lobbyn och funderade på livet. 
Skulle jag 
1: betala 85 € + taxi till hotellet efter jobbet och behöva tjuvåka med bussen hem morgonen efter för att mina pengar har varit slut
 eller
2: hänga runt på dom sista barerna/strippklubbarna (bara för att dom är öppna längst!) och sen ta morgonbussen hem? 
 
Jag tänkte jag satsar på nummer 2 .
 
Så jag gick till ett afterski ställe med ryggsäcken på och träffade snabbt på några fulla tyskar som mer än gärna bjöd mig på en öl. 
Sen minglade  jag runt lite på stället och berättade för alla att dom skulle gå till taverna efteråt för då skulle jag jobba där osv. 
 
Glad i hågen gick jag till tavernan kl 22.00 och pratade med vakten. Han berättade vad jobbet gick ut på:
Locka in folk under två timmar, "gärna svenskar, för dom dricker så mycket", sen glida runt med en shotbricka och sälja shots. 
 
Det är ju perfekt för mig! Så länge jag har tränat på att hetsa folk till att dricka och nu slippa bli hetsad tillbaka! Win-win säger jag bara! 
 
Jag var där totalt typ 15 min kanske och blev sen iväg skickad med order att komma tillbaka imorgon kl 12 och skriva på papperna och flytta in i mitt rum. 
 
Problemet med boendet fanns ju dock kvar och då var ju ganska långt från 22:15 till 06:27 när nästa buss gick. Det blev så att jag tog en taxi till kaprun. Ynka 50€ ända fram till dörren! (Iaf billigare än att sova på hotell!) dessutom var chauffören en skön lirare som körde Harley Davidson i nåt mc-gäng och lovade att ta mig med i gänget när jag har skaffat mig motorcykel.
Han jobbade dessutom för samma boss som jag typ. Det verkade bra. 
 
Men nu då har jag alltså flyttat in på mitt lilla rum i Saalbach. Det ligger precis vid liften och nära till jobbet och allt!
 
Nu håller vi alltså tummarna för att Emil ska hitta ett jobb med, helst här i Saalbach!  Sen har allt löst sig till det bästa! 
 
(Tror jag, jag har ju visserligen inte jobbat nåt än och jag kanske råkar vara katastrof där, men ändå!)
 
 

Saalbach

Slarvar ju som satan med bloggandet! 
 
Nu har jag provjobbat en kväll på en liten tapas-restaurang iallafall. Det gick ganska bra tror jag, men det var inte mycket folk där, så jag får hoppas på mer tider efter lördag, när det är bytesdag annars. 
 
Ikväll ska jag provjobbat som inkastare på en nattklubb. Det kan bli spännande kanske! 
 
Däremot har vi lite boende-trassel, vi har en couchsurfare i Kaprun, men där finns dåligt med jobb, jobb finns i Saalbach, men där finns inget boende. 
 
Sista bussen går dessutom tillbaka dit vid 19:30, kan bli tajt när jag inte börjar jobbet förrän kl 10... 
Ikväll stannar Emil i Kaprun, han ska gå ut med våran värd på "Hungarian-night", som det lät så är det nog tur att jag inte är delaktig då! 
 
Alla hotell som finns är svindyra, jag är inte upplagd för att betala 85 euro för ett rum, en natt, när jag dessutom kommer vara där i cirka 5 timmar. 
 
På tal om det så blev min plånbok stulen häromkvällen, på fantastiska Hinterhag. Vilket ställe det är! 
Men det var trist att jag precis innan hade tagit ut 100€. Och det är inte direkt så att vi har pengar som gräs om man säger så! 
 
Nu hoppas vi mycket på mina skills som promotiongirl, och på att Emil har fått ett dunderjobb tills vi ses igen! 
 
Annars bränner vi våra sista pengar på liftkort och hoppas på det bästa. 
Vi har inte åkt en enda dag till sen det andra gänget åkte, och då har det typ snöat en meter sen dess. Det suger ganska stenhårt!
 
Jag vill inte ge alla som har tvivlat på mig rätt, men jag har lärt mig att det kan vara bra att kanske boka boende för natten lite tidigare än såhär. 
 
Men men, det löser sig! Förhoppningsvis drar jag in så jävulskt mycket folk på klubben att den är öppen tills gryningen! 
 
Ha det fint så länge och håll en tumme! 

Zell am See

Hallihallå!

Nu befinner jag och Emil oss i Zell am See.

Vi skiljdes åt från resten av gänget igår när dom åkte hem till Sverige igen.
Veckan har varit fantastisk i Sölden. Det blev en väldigt fin start. Bara semester, jag tyckte att jag var värd det efter allt slit det senaste (eller nåt...).

Det har blivit en och annan vurpa, en och annan öl, en och annan räv och en och annan cointreau.

Vi fick tag i en couchsurfar-värd i kaprun i Zell am see, men han jobbade till 11 igår så vi chillade på hotell i natt. I dag ska han plocka upp oss efter första skiftet så kan vi stanna hos honom ett par dagar sen.

Vi har börjat lägga ut lite trådar här och var för jobb och boendesök här nere. Förhoppningsvis hittar vi nåt snart!

Vi tänkte ta en tur bort till Saalbach och kolla läget där också, har hört att det ska finnas inkastjobb mm där.

Vi är hyfsat sugna på att hitta något så vi får råd med liftkort snart! Det kräksnöar överallt här och det känns rätt tungt att sitta nere i byn och veta att det är puder överallt.

Over and out!


RSS 2.0