Palermo

 
Nu är jag alltså Palermo och har det kanon! 
 
Jag har ätit "Arancina bomba", en stor boll av friterat kött och ris och nånslags röra, sjukt gött! 
Det är väldigt typiskt för Sicilien, dom har massa speciell mat här. 
Har även testat pasta med köttfärssås fast gjord av skaldjur. Det var en överraskande smak! Servitrisen rekommenderade den, så jag sa ja, men jag fattade inte att det var skaldjur förrän jag smakade. Efter att chocken hade lagt sig så var den sjukt go med! 
 
Annars har jag mest tagit det lugnt än så länge, har varit förkyld som fan. Återigen en hel del strosande. Det finns massa marknader här, med färsk fisk, frukt och såklart städsaker. Inte ens jag fattar det! Jag ser aldrig nånsin någon köpa nåt sånt och det mesta är täckt av damm. Kanske dom skulle testat några av produkterna själva också. 
 
Igår träffade jag förresten en host, Alessandro, som jag ska couchsurfa hos från den 4 december. Han var astrevlig och vi åt middag, han visade mig runt lite i Palermo (från hans smartcar, alla har såna här. Sjukt praktiska men också sjukt fula. Det tyckte även han.) 
 
Efter middagen drog vi till Vucciria, det är där man ska hänga på kvällen/natten tydligen.  Det var askul! Vi träffade några av hans vänner och erasmus-studenter.  Han har hostat mer än 50 couchsurfare och vet verkligen hur man ska vara värd!
 
Jag får öva massa på min italienska, men det känns typ som att jag blir sämre bara! Jag blandar ihop alla jävla passato prossimo och future och kommer knappt ihåg hur man svara att allt är bra. (Jodå, det kommer jag aldrig glömma  -tutto bene, sempre bene! )
 
En annan sak som jag verkligen är förundrad över med Italien är hur man kunde bygga evighetsfontäner för över 2000 år sen, men fortfarande inte vet hur man gör en toalett som går att spola på ordentligt! Fan, varje gång man går på toa här så får man hålla tummarna på att det ska funka. Det är inte astrevlig kan jag lova! 
 
 

Briatico - Italiens motvarighet till Ucklum

Briatico var en historia för sig!

(Ja, jag har inget annat för mig nu så jag passar på att hetsblogga lite.)

Iallafall!
Det var verkligen en pytteliten stad!
Tågstationen var mindre än Svenshögens och hade gräs upp till knäna när man gick av.
Jag hade 2,5 timmar att slå ihjäl innan jag kunde checka in på mitt rum som jag hade bokat, så jag hittade en supermarket, väldigt liten även den här såklart, och dom hade typ bara tvättmedel och sånt.
Varför har dom alltid det förresten? Sjukt mycket städgrejer och "bra att ha saker", typ stekpannor och lövkorgar, men ingen yoghurt och bara lite torrt gammalt bröd.
Jag köpte choklad och päron iaf och satt vid havet chillade ett tag. Enligt min karta skulle det bara ta 9 minuter att gå till hotellet. Gött!
Så jag gick dit och när jag efter en liten stund hittar adressen, så är det en igenbommad dörr och förspikade fönster. Och inte direkt nyss heller, dom är liksom täckta av gammal skit och löv och sånt.

Jag frågade en man och en kvinna men dom hade ingen aning om nånting.
Så jag gick gata upp och gata ner för att hitta någonting, släpandes på min enorma jävla väska. Tack Gud för att det inte var den gröna, uteliggareväskan iaf, då hade jag varit död. Min nya har ju 4 hjul!

En man kom ut från en balkong och frågade vad jag letar efter och jag sa San Leo residente. Det visste han var det låg, men det var 25 minuter bort. Han frågade hur mycket jag ville betala för ett rum (hemma hos honom då, han hade inget hotell). Jag sa återigen tack, men nej tack.
Fast han erbjöd mig skjuts till hotellet, det sa jag ja till (ja, jag vet att du blir arg på mig nu Mammi, och jag tänkte säga nej, men det fanns liksom inga taxibolag eller något annat alternativ här.)
Han körde upp mig utan problem iaf, och var väldigt trevlig, men gjorde inga försök varken att våldta mig eller stycka mig. Skönt!

När jag kom till hotellet ringde jag på klockan, flera gånger, men ingen öppnade. Det stod ett telefonnummer på tavlan utanför, men det hjälpte ju inte mig eftersom jag inte har nån telefon...
En sur granntant tittade ut och sa till mig att ringa telefonnumret för dom är inte där. Hon fattade inte att jag inte hade nån telefon eller varför jag inte kunde ringa med min iPad.
Efter en liten stund kom ett äldre argentinskt par ut från hotellet, det gjorde mig glad! Dom hjälpte mig och pratade med granntanten (som blev så trevlig sen) och hon ringde till kvinnan som hade hotellet och hon kom på stört!

Jag fick en studio, med två rum, kök och badrum. Endast 15 euro. Man måste älska lågsäsong!

Jag sov ett par timmar för det blev inte så mycket sömn på tåget natten innan. Sen fanns det inte så mycket annat att göra heller...
Men jag tog en promenad, ner mot "centrum" för att köpa mig lite mat. Bara det att det inte fanns nåt centrum. En tapp fanns dock. Lite som Ucklum. Där köpte jag lite mer choklad och chips (fonzies också, sjukt Goa!)
Allt var bara i småförpackningar och dyrt som skam.

Jag kunde ju Ifs ha gått till affären, men jag vågade inte gå på landsvägen som ledde dit, folk körde som idioter och dom som bromsade in var creepy istället.

Jag hade en soft kväll på balkongen istället, sjukt fint med utsikt över havet!

Hotelldamen kom tillbaka på kvällen och hjälpte mig kolla upp tåg till villa san giovanni, som ligger på fastlandssidan mot Sicilien. Så himla gullig! (dock var hon sämst på datorer, så hon fick inte till det riktigt, försökte köpa tåg på ebay istället för att kolla avgångstiderna.)
I morse körde hon ner mig till stationen och hjälpte mig med väskan. Hon stod kvar och vinkade när tåget åkte.

Nu är jag på väg mot Sicilien alltså, jag har pratat med lite folk på couchsurfing .com och kanske stannar hos någon där, fast jag tror jag gör det imorgon, känns lite väl att bara dyka upp utan att ha spikat något liksom...

Nu märkte jag att hon hade varit framme och pratat med tågpersonalen också, dom visste precis var jag skulle gå av och att jag skulle byta och allt. Jag behöver verkligen inte göra nånting!

 


Road trip

Då har vi alltså varit iväg på road trip! 
Det var ett par händelserika dagar! 
 
Vi hade hyrt bil, en Ford mondeo tror jag. Grå och fin. 
 
Först åkte vi till Parma.
 Vi bodde typ på ett mentalsjukhus en liten bit utanför Parma. Det var galler för fönstren och dom som jobbade där, speciellt städarna (en skam för yrket) hade inte dom vassaste knivarna i lådorna så att säga. 
 
Parma var iaf asmysigt! Mindre än jag hade väntat mig, men det var massa julpyntat och fint. Fick lite feeling ett tag där. 
Vi strosade runt och drack varm choklad. (Julia, precis som den i couySen tog vi en spritz och aperitif på en bar. Och här får man ta hur mycket man vill! Det är ingen som kollar en! Vilken lycka, vi hoppade middagen den dagen och mölade pizzaslicear och annat gött istället. Värt! 
 
Dag 2 åkte vi till Comosjön, sjuuukt fint! 
Vi åkte med bilen runt längs sjön och tog färjan över till Bellagio. På kvällen gick Erik all in på shottarna. Det var verkligen kul! Han höll fanan uppe för Sverige. 
 
Dag 3 åkte vi först till Bergamo och strosade i città alta, en gamla stad på en höjd typ. Också sjukt fint och trevligt! Förutom att alla slutade servera lunch när vi ville äta. På ett ställe blev vi till och med fnysta åt. Hmpf! 
 
På eftermiddagen åkte vi till Verona. Åh, där var kanon mysigt först! Vi strosade återigen runt på stan,  det var en stor julmarknad där. Och eftersom det är kallt så kändes det verkligen som jul! Saknade bara snön. 
Vi åt alp-mat, potatis-grej-röran som finns i Chamonix oxå och drack öl. Vi gick in för festandet där, det blev shottar och ölspel på en bar. Vi blev i ganska fin form efteråt, och ville absolut inte gå hem. Så vi gick runt till 3 till olika barer. 
 
Sen blev det lite tjafs och sådär, men det löste sig typ. När vi tillsist kom hem upptäckte jag och Ruth att våran väska var borta. (Emma, den nya väskan. hann inte ens ha den en vecka. Jag ska fan inte ha väska.) 
Då gick vi ut igen och letade efter den men utan resultat. Däremot såg jag en stor jävla råtta! Och ryser bara av att skriva det här!
 
Vi letade även hela morgonen och förmiddagen, för Ruth hade sin iPhone, plånbok och vi hade ena nyckeln till hotellet där i. Jag hade lagt min plånbok i fickan av nån anledningen som jag inte vet. Kanske ville jag ha nära till drickat, det känns rimligt. Min telefon blev jag dock av med.
 
Det var mycket meck med polis osv sen, dom har sin egen still alltså! 
Även klädmässigt, går runt med blanka stövlar, dekorativt bälte över bröstet och pistol. Fast jag tror inte dom vet hur man använder den. Polishögskolan här nere känns inte jättesvår att komma in på så att säga. 
 
Vi hade tänkt åka till Milano och festa sista kvällen, men vi var inte i stämningen riktigt så vi åkte till Bologna istället. Där var det Ifs full fest med, för alla andra. Världens studentstad! 
 
På hemvägen på söndag trodde jag att vi skulle dö flera gånger. Chauffören i vår bil var rätt stressad tror jag, och körde som en äkta sydlänning och  jobbade väldigt mycket med tvärbroms, full gas och ryck i ratten. 
Men det gick bra! 
 
På söndag bodde jag på ett hotell för 8 euro, det var billigt och bra! Och ändå överraskande okej, sängen var en dröm att sova på, efter 7 veckor i en som man känner varenda fjäder i och som knarrar, värre än den jag hade hemma. 
 
Nu, efter en 7 timmar lång tågresa befinner jag mig nere i kalabria. 
Det var assorgligt att lämna Rom och framför allt folket där. Speciellt Ruth och Erik. 
Kupén  luktade fan och en man med turban snarkade och sparkade på alla hela tiden. Nu sitter jag iaf och väntar på att få checka in på mitt rum för i dag ovh i morgon, bara en och en halv timme kvar nu. Stationen jag är på är mindre än Svenshögens. Dessutom försökte en gammal man tigga till sig en puss, efter att han hade hjälpt mig på med väskan. Jag sa nej. 
 
Men mitt rum ligger precis vid havet och det ska bli kul som fan att se sig lite om här med! Imorgon åker jag nog till Sicilien! 
 
Och förresten! Jag hade en grön, lite till åren kommen resväska när jag åkte hit, men den fick jag inte plats i längre och dessutom är den sjukt jobbig att köra, så jag köpte en ny av en förvånansvärt trevlig pakistanier. 
Iaf, så ville jag inte slänga min väska (den var ju hel och så), så jag tänkte ge den till en av alla hemlösa som finns här och släpar runt på plastpåsar med sina grejer i. 
 
jag hittade ingen sån där jag var, så jag istället frågade jag en jobbig jävla man som sitter på väg till våran skola varje dag och tigger. Han har aldrig fått nåt men vi hälsar varje dag ( och varje dag förbannar han mig till helvetet och döden när jag går förbi utan att ge nåt, en trevlig tradition kan man säga) 
Han sa "ja tack, men jag är hungrig också".  
Sen när vi gick tillbaka efter en sista lunch i skolan så ser jag att han har dragit och lämnat väska stående längs vägkanten! Va fan?! 
Så illa var den tydligen.
 
 
Det här blev visst sjukligt långt, bra jobbat ni som kom ända till slutet. Jag gillar själv väskhistorien mest ur detta inlägg.
 

Sista helgen i Rom

Har som sagt haft finbesok fran Sverige, hela veckan lang! Forst mamma och Mikael, vi turistade runt, at glass och go mat. Sjukt nice!

Pa torsdagkvall kom Emma! Ocksa hur nice som helst! Jag bodde pa hotell med henne. Lyx med frulle (aven om vi forsov oss pa lordagmorgon...) och baddade sangar. 
Vi hade en trevlig middag i Trastevere pa fredagkvall. Dar blev vi hyllade for att vi var fran samma land som "Re Ibrahimovich". Sjukt trist att missa den matchen btw... 
 
Pa kvallen var det som vanligt skolfest. Shottar och skitmusik, men jag gick visst los pa Gangnam Style dansen. Det var kul! Framat slutet sa tog Alex over DJ rollen och drog pa lite skon house musik istallet. Vi har lart folk har nere (framfor allt hollandare) hur man dansar pa riktigt, dvs med knytnaven, och ingenting mer. Det gar verkligen hem!
 
Pa alla klubbar har nere kommer tjejer in gratis, och anda kryllar stallena av killar. Man kan saga att det ar en bra deal. 
 
Det var ju forresten sista dagen i skolan oxa i fredags. Assorglig! Jag kommer verkligen sakna folk har!
Av Hirosi, en japansk man i sina basta ar fick jag en friktionspenna. En blackpenna som man kan sudda ut! Jag ar jattefasinerad. Valdigt gulligt! 
 
Lordagen angnades at Vatikanen (efter en rejal sovmorgon da). Vi gick hela vagen upp igen, och det ar verkligen fantastisk utsikt! 
 
Varje sondag ar det en stor marknad i Trastevere, dar fyndade vi lite av varje. Jag kopte en Kalle Anka tidning, som jag tankte lasa, men det ar for fan skitsvart! Jag fattar ingenting! Aven fast det ar bilder i den. Jag minns ju nar man var liten att man laste utan att forsta, men det ar ju inte alls kul. 
 
Pa onsdagmorgon aker vi pa road trip. Vi ska hyra en bil och aka till Parma, Como~sjon och kanske Verona sen. Jag ar astaggad!  Vi kommer hem igen pa sondag, da borjar mitt nasta aventyr har. Jag tror jag drar nerat till sodra Italien, Sicilien och daromkring. 
Har fatt massa tips pa vad man ska ata och var man ska hanga. Det ar visst 27 grader dar nere nu med. Nice! 
Har ar det lite kyligare igen. Mamma, Mikael och Emma, ni tajmade verkligen en go vecka! 
Jag kopte en vinterjacka idag. 
 
Jag har foresten antligen besokt lite kyrkor ocksa! Med Mamma och Mikael smet vi in pa nan typ av gudstjanst. Det var faktiskt valdigt fint pa nat satt. Sen fick vi en guida tur av Alex idag med, han besoker nat monument eller kyrka eller museum varje dag. Vi smallde till med tva stycken idag. En som hade ett tak helt i guld typ.
Och den andra var ganska sa vrakig med.
 
Dom levde verkligen inte efter "Less is more" forr i tiden. Inte nu heller i for sig, overallt finns det pengabossor och souvenirshoppar, sa dom tjanar nog tillrackligt kanns det som... 
 
Jag fick forresten min forsta hemlangtan har nere igar! Det var nog for att jag fick en liten skymt av Sverige och krama om mamma och sa. Men det ar ju faktiskt inte alls sa langt kvar till jul nar jag kommer hem heller! Puh, nu fick jag panik for det istallet. 
 
Det kommer vara trist att lamna allt har med pa sondag. Jag har fatt sa himla goa vanner har och nu kommit in i lite rutiner och sadar. Men jag kan ju alltid aka tillbaka!
 

Vattenpipa och Roma derby

Okej, da var jag tillbaka pa skol/datorerna, det verkar vara det basta sattet for mig att blogga pa.
Man tror ju anda att den nya Ipaden borde klara av att halla sig inne pa bloggsidan medans man skriver ett inlagg, men tydligen inte. Man ska inte underskatta datorer fran forra milleniet heller.
 
Ifredags, innan skolfesten, gick vi till varan kina/sushi-restaurang. Det var valdigt trevligt och gott och allt. Och inget ont om kineser, men dom ar fan varre pa sprak an jag ar! Nar vi skulle bestalla dricka gjorde vi det forst pa italienska, men "Non ho capito", da forsoker vi bestalla pa engelska, men nej, inte da heller.
Sen tror jag dom gick lite pa kansla eller nat, vi fick till sist ratt saker. Fast valdigt utspritt, jag var klar innan dom andra hade fatt sin mat typ... Men jag ater ju fort ocksa.
 
Sen drog vi som sagt till skolan, dar hetsade vi i oss tequilla och jagermeister och andra spannande sorter. Jag var valdigt forkyld, sa jag kande ingen smak. Det ar ju alltid skont nar det galler shottar.
Fast det innebar ocksa att jag drack en snus-ol. Sa javla ackligt! Nan hade trott att jag var fardig med den och lagt den dar i. Jag var inte alls fardig! Jag dricker ju upp hela! Brrr!
 
Pa lordagen skulle det vara en stor flashmob, med Gangnam style pa Piazza Popolo, sa vi gick dit och skulle kolla. Sjukt mycket folk, och troligen den samsta flashmoben nansin.
 
Pa kvallen hamnade vi i en libanesisk kallare och rokte vattenpipa. Jag, som inte ar sa van vid det dar med att roka blev lagom snurrig i huvudet ( Not like a boss, men jag sag ut som en boss, det ar det viktiga.)
 
Ah! Sondagen var sa rolig! Jag och Ruth foljde med Erik pa Lazio-Roma derbyt. Det var grymt! Bomber och brinnande flaskor innan matchen, och massa poliser som vi fick springa i fran utanfor. Sen stog vi i Curva sud, med alla Roma-fans. Dom ar verkligen hangivna! San javla stammning! Tyvarr forlorade Roma med 2 mal mot 3.
 
I Sondagskvall kom Mammi och Mikael och halsade pa mig! Vi hade en intensiv mandag med sightseen i Rom, picknick i Villa Borghese och middag pa kvallen. Valdigt trevlig dag!
 
Sa nu har jag sett lite mer av Rom. Och jag kunde ocksa latsas att jag var valdigt mycket battre pa italienska an jag egentligen ar, for dom vet ju inte! Det kandes bra.
 
Jag fragade i segretaria om mitt CSN-prov haromdagen, nar det var dags och sa, jag raknade med pa fredag eftersom det ar min sista dag och sa, men da sager hon "om 1 timme ska du gora det". Jahaja, jag trodde jag var helt och hallet kord. Men vet ni?!  Jag klarade det, med bravur tillochmed! Det du Claudia!
 
Ikvall kommer Emma hit! 
 
Och jag flyttar snart ut fran lagenheten, det kanns trist! det ar ju mitt hem nu!
Jag maste verkligen borja planera resten av min tid har snart. Fran sondag har jag ingenstans att bo, sa det kanns som det ar dags att losa det.
 
Jag har kikat pa Couchsurfing.com och det finns massa spannande manniskor dar hoppas jag.
 
Jag ar jatteledsen att jag inte har nagra bilder att dela med mig av, Ruth har en dar man verkligen ser hur mycket boss jag ar nar vi roker vattenpipa, men "tyvarr" gar det inte att lagga upp den har. Dock hotar hon med att lagga upp den pa facebook. Det kommer aldrig sluta bra...
 
Karro och Petra, jag kan inte svara pa eran kommentar, men kul att hora fran er! Hur har ni det i USA?
 
Ta hand om er alla dar hemma!
 
Over and out

Kanelbullebak

Shit vad fort tiden går! Jag förstår inte alls att jag har varit här i 5 veckor nu! Det är jU helt sinnessjukt! 
Jag har hela tiden tänkt att jag har all tid i världen. Men nu är de bara en vecka kvar i skolan. Börjar bli lite stressad, kanske det är dags att börja planera fortsättningen snart! 
Vi, allså, jag, Ruth och Erik som jag bor med och en spanjor som heter Carlos, har pratat om att ta hyra bil och ge oss ut på en lite tripp när jag är klar med skolan. Det hade vart askul! 
 
Nästa vecka kommer först mamma och Mikael och hälsar på! Sen växlar dom med Emma, det ska bli så kul! Ni är Verkligen välkomna! 
 
Det är bra också, för jag har inte gjort några turistgrejer än heller typ... Känns som att man bör se typ colusseum och så vidare när man är här... 
Men jag har varit i Vatikanen två gånger! Igår gick jag, Erik och Ruth upp till toppen, kupolen. Eller "la copula". Jag blir nämligen rättad när jag säger nånting här, även när jag ska beställa öl. Och det är jag fan säker på att jag kan ordentligt. 
 
Men det varkrympt mäktigt där uppe iaf! Man såg hela rom! Vi tog bilder, men dom blev inte kanon, för man såg våra ansikten. Trist när det blir så. 
 
Vi hade även svensk-afton här igår! Gjorde köttbullar, potatismos, lingon och brunsås. Så jävla gött! 
Till efterrätt skulle jag göra kanelbullar, men dom misslyckades kapitalt. 
 
För det första tror jag att jag köpte bakpulver istället för jäst, jag tog bara ett pulver som jag inte kände igen, med hjälp av uteslutningsmetoden. Jag kollade inte ens i kyldisken, där det rimligtvis borde stå. 
Sen glömde jag pensla dom innan dom åkte in i ugnen, det var ingen hit heller... 
Dom var stenhårda och smakade som scones med kanel, som har stått framme över natten. Ingen hit direkt. Jag kände at jag drog skam över Sverige med dom, s nu måste jag göra om och göra rätt. 
 
På kvällarna har vi varit ute en del och druckit öl, det är alltid najs!
Häromdagen dagen hamnade i bredvid ett par norrmän, en av dom var så full att han inte märkte att han spillde öl över hela sig. 
Dom tyckte det var en Jättebra idé att flytta över till vårt bord sen, vi tyckte kanske inte att det var riktigt lika kul... 
 
Ikväll ska vi på skolfest igen och dricka shottar för 1 euro. Livsfarligt billigt! 
 
 
 Detta skrev jag ju i fredags alltså, men så har inte blogg-jäveln postat det. Dessutom lever min iPad sitt eget liv, jag får inte skriva vad jag vill, utan den sätter ihop ord och autokorrektar till helt andra saker (jag får, blev tillexempel frånskild.) Nu vågar jag inte ändra mer för då kanske allt försvinner igen.
 
Nu har det ju hänt massor efter detta dessutom, men jag gör ett annat inlägg med det snart... 
 

Fylleblogg

Hej!
Nu funkar mitt internetbpå ipaden igen, så varför inte dra till med ett fylle-inlägg?
Km precis hem från en bar där vi har suttit och druckit öl hela kvällen. De var trevligt! Men vi drog hem istället för à tt dra ut idag, det är tydligen imorgon det gäller. Jag kommer antagligen vara i fin form då med.
Det är gött här nere, här kan man alltid göra nåt. Och det tar aldrig slut. (eller jo idag då Ifs, men ändå!)
Idag va r vi på Ikea oxå! Och åt köttbullar såklart . Så gött! Jag har inte ens varit borta en månad med ända blev jag helt till mig där! Vi köpte med oss glögg, pepparkakor och sill.

Jag såg en man som hade blivit inparkerad ordentligt idag, så han satt i bilen och hets-tutade och var jätteupprörd, men när den andre killen kommer ut, så blir dom genast bästa v.nner och livet leker igen! Jag väntade mig blod! Jag tror inte att dom kände varandra innan, men jag vet inte... Avslappnat och najs iaf! det var inte var jag tänkte om italienare. Dom är ju annars ganska hetsiga...

Nä, nu jag har verkligen inget mer att säga.
Hörs!

RSS 2.0